Τι λέγαμε νωρίτερα για τον Μάριτς; Θα σκάσουν μπόμπες, γιατί εδώ θα γράφονται όσα δεν γράφουν οι άλλοι. Οι ειδικοί γιατροί που ρωτήσαμε μιλούν για χοντρό λάθος το οποίο θα εξηγήσουμε με πάσα λεπτομέρεια.
Ρήξη τένοντα στον αγκώνα παθαίνουν κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας κι όχι ο Μάριτς που έχει κορμί σαν πέτρα. Μην τρελαθούμε τελείως με όσα ακούμε και διαβάζουμε. Έγκριτος ορθοπεδικός που έχει ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις, δεν το συζητάει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να αποκολλήθηκε ο τένοντας του παίκτη από χτύπημα στη στεφάνη ή μετά από σύγκρουση με συμπαίκτη του και ειδικότερα όταν πρόκειται για έναν τόσο γυμνασμένο αθλητή νεαρής ηλικίας!
Διαβάστε τώρα αναλυτικά όσα ανέφερε ο γιατρός που για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του: "Με δεδομένο ότι ο Μάριτς υπεβλήθη πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης κύστης, η ζημιά είναι πιθανό να προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς στη διάρκεια της εγχείρησης, η οποία είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Θα εξηγήσω τι εννοώ... Η κύστη στο συγκεκριμένο σημείο, ουσιαστικά αποτελεί μία θυλακίτιδα, μία μικρή φούσκα δηλαδή που είναι χρήσιμη γιατί βοηθάει στη λίπανση της περιοχής και κατ΄ επέκταση στην ομαλή λειτουργία του αγκώνα! Με τη συνεχή κίνηση του χεριού, όμως, ειδικότερα όταν μιλάμε για έναν αθλητή, είναι πιθανό να γίνει σκληρή και κατά συνέπεια βλαβερή και προβληματική, τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Η πρώτη θεραπεία αφορά χρήση φαρμάκων και κορτιζόνης κι αν η κύστη δεν υποχωρήσει, τότε πρέπει να γίνει καθαρισμός της περιοχής και να αφαιρεθεί. Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτεί μικροσκόπιο και λεπτούς χειρισμούς και σίγουρα πρέπει να πραγματοποιηθεί από χειρουργό που είναι ειδικευμένος στην συγκεκριμένη περιοχή. Η αποκόλληση τένοντα στον αγκώνα είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά ειδικότερα όταν πρόκειται για έναν τόσο δυνατό και καλογυμνασμένο οργανισμό, όπως αυτός που διαθέτει ο Μάριτς. Είναι λοιπόν πιθανό, στην διάρκεια του καθαρισμού να πειράχθηκε και ο τένοντας ο οποίος ουσιαστικά εφάπτεται με την βλαβερή ΄θυλακίτιδα΄ που αφαιρέθηκε...".
Εμείς γιατροί δεν είμαστε, ούτε και θέλουμε να γίνουμε για να κάνουμε γνωματεύσεις σχετικά με επεμβάσεις και να κρίνουμε αν κάτι πήγε καλά ή όχι. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο τι λέει το ρεπορτάζ, μέρος του οποίου είναι και οι επιστημονικές απόψεις γιατρών, όταν προκύπτει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Και σταματάμε εκεί ακριβώς...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου